V páře vařený ořechový pudink

25. října 2009 v 8:58 | Kristian Mikulovský |  V kuchyni

V páře vařený ořechový pudink

POTŘEBUJETE:
■ 50 g másla
■ 80 g moučkového cukru
■ 3 vejce
■ 70 g polohrubé mouky
■ 100 g jader vlašských ořechů
■ 1 lžičku citronové kůry
■ máslo a strouhanku do formy
Změklé máslo utřete s 50 g moučkového cukru a 3 žloutky do pěny. Ze 3 bílků ušlehejte sníh, do kterého zašlehejte zbylý cukr. Do žloutkové pěny opatrně vmíchejte polovinu sněhu, mouku, citronovou kůru, nastrouhané ořechy a nakonec zbylý sníh. Máslem vymazanou a prosetou strouhankou vysypanou pudinkovou formu naplňte těstem do dvou třetin, uzavřete víčkem nebo zakryjte pevně alobalem, vložte do hrnce s teplou vodou, dosahující do poloviny formy, a zvolna vařte cca 60 minut. Po částečném zchladnutí vyklopte. Podávejte s kompotem, vinnou pěnou nebo sirupem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama