Piškotova buchta s pudingom

23. října 2009 v 20:19 | Kristian Mikulovský |  V kuchyni

Piškotová buchta s pudinkem

2. října 2008 v 1:22

Suroviny

Piškot:
5 žloutků
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml studené vody
sníh z 5-ti bílků
3 lžíce kakaa

Pudink:
800 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Smetana:
700 g zakysané smetany s cukrem

Postup

Nejdříve si připravíme pudink (postupujeme podle návodu na obalu) a dáme ho trochu zchladnout.
Piškotové těsto připravujeme standardním způsobem. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a také zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků. Poté promícháme žloutkovou směs s ostatními surovinami na piškot a nakonec lehce zamícháme tuhý sníh. Asi 3/4 těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme cikcak na těsto světlé. Ještě na syrové těsto dáváme po lžících vlahý pudink - opět cik cak - jak to vyjde. Poté vše dáme upéct.
Poté ještě na teplou buchtu rozetřeme zakysanou smetamu a povrch posypeme kakaem. Vše necháme pořádně ztuhnout v ledničce a můžeme nakrájet a podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama