Mléčná rýže s ovocem

25. října 2009 v 9:01 | Kristian Mikulovský |  V kuchyni

Mléčná rýže s ovocem

DOBA PŘÍPRAVY:
40 minut
Pro 4 osoby
POTŘEBUJETE:
300g rýže (nejlépe carnaroli, vialone nano či basmati)
1 litr polotučného mléka
1 lžičku mleté skořice
2 lžíce moučkového cukru
500g čerstvého ovoce (jahody, třešně, meruňky, švestky)

1. UVAŘTE RÝŽI
Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu. Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová. Trvá to 25 až 30 minut. Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete
naředit mlékem.

2. OZDOBTE OVOCEM
Rýži podávejte v hlubokých miskách. Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte,
nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama