Maminin tvarožnik

23. října 2009 v 20:12 | Kristian Mikulovský |  V kuchyni

Maminčin tvarožník

23. listopadu 2008 v 3:00
Suroviny:
500 g měkkého tvarohu
3/4 skleničky cukru krupice (případně třtinového)
1 sklenička mléka
5 lžic hrubé krupice
2 vejce, z bílků ušlehat sníh
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr

Postup:
Žloutky oddělíme od bílků, z těch vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme tvaroh, cukr, mléko, krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, případně koláčovou formu. Navrch naskládáme různé druhy ovoce, v našem případě to budou oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na plátky. Posypeme drobenkou případně nasekanými ořechy. Pečeme pozvolna "dozlatova" přibližně 30 minut.
Koláč je lahodný a vláčný. Na talíři můžeme podávat s různými ovocnými redukcemi, omáčkami případně se šlehačkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama