Kremove rezi s papajov

23. října 2009 v 20:05 | Kristian Mikulovský |  V kuchyni

Krémové řezy s papájou

1. dubna 2009 v 13:04
POTŘEBUJETE:
100 g másla
■ 150 g hladké mouky
■ 4 vejce
■ špetku soli
■ 1 papáju
■ 100 g cukru
■ 3 lžíce citronové šťávy
■ 500 g mascarpone
■ špetku skořice
■ špetku mletého anýzu
■ 50 ml kokosového mléka
■ 250 ml sladké smetany
■ 2 lžíce moučkového cukru
■ 250 ml vody
Máslo dejte vařit s vodou, přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne na dně hladká mouka. Nechte vychladnout. Pak do těsta vpracujte vejce a špetku soli. Zakryté dejte nejméně na hodinu do chladu. Papáju oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na tenké dílky. Posypte cukrem a pokapejte citronem. Těsto dejte do sáčku na zdobení a na plech vyložený papírem na pečení nastříkejte 12 obdélníčků o velikosti 4 x 6 cm. Dejte do vyhřáté trouby a pečte asi 20 minut při 200 °C. Mascarpone smíchejte s kořením, kokosovým mlékem a smetanou. Upečené, podélně rozříznuté a vychladlé řezy naplňte hmotou a ozdobte papájou. Vrchní část posypte moučkovým cukrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama