Jogurtova babovka z hroznovim vínom

23. října 2009 v 20:28 | Kristian Mikulovský |  V kuchyni

Jogurtová bábovka s hroznovým vínem

26. listopadu 2008 v 11:58

Těsto

  • 4 vejce
  • 230 g Hery
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 125 g bílého jogurtu
  • 50 ml rumu
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g sekaných mandlí
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Náplň

  • 200 g modrého hroznového vína
  • moučkový cukr na posypání

    Příprava pokrmu

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru nakrájíme na malé kousky a vyšleháme se žloutky, moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáme jogurt, rum, prosátou mouku s práškem do pečiva a nadrobno nasekané mandle. Nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh. Hroznové víno otrháme, opláchneme a necháme oschnout.
    Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní polovinu těsta, poklademe ho hroznovým vínem a zakryjeme zbylým těstem. Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 50 minut. Hotovou bábovku necháme chvíli zchladnout ve formě. Poté ji vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama