Boloňské těstoviny

25. října 2009 v 8:53 | Kristian Mikulovský |  V kuchyni

Boloňské těstoviny

Suroviny: 4 porce: 400g mletého masa (může být i ochucené), 100g tvrdého sýru, 1 sklenka boloňské omáčky, 300g těstovin, 600ml vody, majoránka, pažitka.
Postup: Mleté maso opečeme na pánvi na troše oleje dozlatova. Boloňskou omáčku pořádně promícháme s vodou. Takto připravenou směs vlijeme k opečenému masu, promícháme a vaříme asi 2 minuty. Můžeme posypat ještě trochou majoránky a pažitkou. Nevařené těstoviny dáme do zapékací mísy a přelijeme ohřátou směsí. Dobře promícháme a vše nakonec posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékací mísu dáme do trouby a pečeme asi 30 minut při 200-220°C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama